Repülésüzemi tiszti - Terhelés- és súlypontszámító tiszti képzés

A Malév GH Zrt. Terhelés- és súlypontszámító tiszti szakszolgálati képzést indít

ÁLLÁS LEHETŐSÉGGEL

 

A képzés célja: A járatkiszolgálási koordinátor (rampa, forgalmista) munkakör betöltéséhez szükséges ismeretek elsajátítása és az ahhoz szükséges Terhelés- és súlypontszámító tiszti szakszolgálati engedély megszerzése annak érdekében, hogy a repülőgép földi kiszolgálási tevékenység során képesek legyenek végrehajtani a légijárművek forgalmi és földi kiszolgálását, a terhelés- és súlypontszámítást, a repülőgép kiszolgálási folyamat irányítását, valamint képesek legyenek koordinálni és megoldani a kiszolgálás során felmerülő speciális és problémás eseteket.

A képzést sikeresen elvégzők a képzés végére elsajátítják a repülőgépek kiszolgálásához szükséges ismereteket, megismerik a kiszolgálásban részt vevő eszközöket,  berendezéseket, valamint a tevékenységhez kapcsolódó folyamatokat (utaskiszolgálás, Cargo kiszolgálás) és a repülőgép kiszolgáláshoz szükséges egyéb szakmai ismereteket is (a különböző repülőgéptípusok jellemzőit, navigációs alapismereteket, repülésmeteorológiát, veszélyes áru kezelést).

Képzés módja:

  • Elméleti: A szükséges ismeretek elsajátítása szervezett elméleti képzés keretében történik. A képzés során megszerzett ismeretekből a hallgatóknak vizsgázniuk kell tantárgyanként külön-külön. Az elméleti képzés Hatósági vizsgával zárul az összes témakört érintve.
    Elméleti képzés időtartama: 124 óra (ütemezéstől függően kb. 3 hét)
  • Gyakorlati: A szakszolgálati engedély megszerzésének alapfeltétele a sikeres vizsgával záruló elméleti képzést követően a megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazása. A gyakorlati képzés során a hallgató szakszolgálati engedéllyel rendelkező, tapasztalt járatkiszolgálási koordinátor irányítása és felügyelete mellett sajátítja el a légijárművek forgalmi és földi kiszolgálási folyamatát és irányítását a gyakorlatban.
    Gyakorlati képzés időtartama: 20 óra rendszerismeret, 40 járat kiszolgálása (terhelés- és súlypontszámítás, járatkiszolgálás)

A képzési program a Nemzetközi Légi-szállítási Szövetség (IATA), a hazai jogszabályok és a légitársaságok előírásait követve került összeállításra. A képzési programhoz a Légügyi Hatóság jóváhagyásával rendelkezünk.

Képzés kezdési időpontja: 2019. április 8.

Jelentkezési határidő: 2019. április 5. 

További részletek, illetve jelentkezés:

Amennyiben fenti tájékoztatás alapján jelentkezni kíván a Repülésüzemi tiszti - Terhelés- és súlypontszámító tiszti képzésünkre, jelentkezési szándékét fényképes Önéletrajzának megküldésével teheti meg az alábbi címre:

MGHTraining@magh.hu

A képzéssel kapcsolatos további kérdéseit szintén ezen e-mail címre küldheti,

illetve az alábbi telefonszámon érdeklődhet 08:00-16:00 között: 06 70/331-9148


.